Eurostar trein naar Londen St. Pancras

DienstregelingToon prijzen

De voordelen van reizen met de Eurostar trein naar Londen zijn duidelijk:

  • Je kunt lekker veel bagage meenemen
  • Je kunt lekker veel aankopen mee terug nemen
  • Je hoeft niet drie uur van tevoren aanwezig te zijn
  • Je hebt veel beenruimte
  • Het uitzicht is fantastisch
  • Je komt midden in het centrum van Londen aan

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar misschien zijn verre treinreizen nog wat onbekend voor je, omdat je meestal met het vliegtuig of de auto gaat? Op deze pagina leggen we duidelijk uit hoe reizen met de Eurostar naar Londen werkt.

De Eurostar

De Eurostar hogesnelheidstrein is de internationale treindienst die station Brussel-Midi verbindt met London St. Pancras (dat aan de noordkant van het Londense centrum ligt). Naar Brussel kun je vanuit de stations Amsterdam Centraal, Schiphol Airport, Rotterdam en Antwerpen op twee verschillende manieren reizen: met de goedkopere (en minder luxe) Intercity Brussel, of de wat duurdere en snellere Thalys.

In Brussel ga je al door de paspoortcontrole van het Verenigd Koninkrijk, waarna de trein richting het Noord-Franse landschap raast. Voor de rit door de kanaaltunnel is er nog een korte stop op het internationale station van Lille. De reistijd van Rotterdam naar Londen met de trein is 3:59 uur (met Thalys + Eurostar) of 4:55 uur (met Intercity Brussel + Eurostar). Tickets zijn er al vanaf 59 euro per enkele reis!

Aan boord van de Eurostar zijn een restauratiewagen, ruim voldoende schone toiletten, en stopcontacten bij veel van de stoelen. Tijdens de hele reis is er 4g beschikbaar, ook in de tunnel.
Klik voor meer info over bagageregels, huisdieren, fietsen, enz. op de button ‘Meer informatie’ hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=jiEgYj9ulH0

Aankomst en vertrek station London St. Pancras

London St. Pancras is hét station dat Londen met de rest van Europa verbindt en zonder twijfel één van de mooiste stations ter wereld! Het station is 24/7 geopend en er vertrekken treinen, bussen, metrotreinen en taxi’s in alle richtingen. Het metrostation King’s Cross St. Pancras is onderdeel van de lijnen Circle, Hammersmith & City, Metropolitan, Northern, Piccadilly en Victoria. Bijna ieder hotel in Londen is op die manier snel en eenvoudig te bereiken. Lees voor meer info de pagina over openbaar vervoer in Londen.

Zorg dat je in ieder geval 40 minuten voor vertrek aanwezig bent en goed de informatie op de borden in de gaten houdt voor eventueel gewijzigde perrons of vertrektijden. Op de perrons (zowel in Nederland als Engeland) staat aangegeven waar in de trein je gereserveerde zitplaatsen zich bevinden.

Kortom: alles wijst zich redelijk vanzelf, tijd om te boeken!

Hotel in Londen » Praktische informatie » Eurostar trein naar Londen