The Savoy

In augustus 1889 opende hotel The Savoy, op een perceel grond tussen de oude Romeinse weg ‘Strand’ en de rivier de Thames. Eigenaar was Richard D’Oyly Carte die ook het naastgelegen Savoy Theater bezat. Het hotel ademde Victoriaanse grandeur en zat vol met ‘moderne snufjes’, zoals elektrische verlichting, een ventilatiesysteem, liften en warm water in alle kamers. Met die voorzieningen was The Savoy het eerste luxe hotel in het Verenigd Koninkrijk. De eerste manager was César Ritz, die later beroemd werd met de Ritz hotels (nu Ritz-Carlton).

https://www.youtube.com/watch?v=_VOe6fByJLQ

Het hotel doorstond – met wat problemen – de Tweede Wereldoorlog en had in de loop van de jaren talloze beroemde gasten, waaronder Koning Edward VII, Marilyn Monroe, Bob Dylan, Christian Dior, The Beatles, George Clooney en U2. Ter ere van de kroning van Koningin Elizabeth II in 1953 werd een kroningsbal georganiseerd met 1400 internationale beroemdheden.

In 2007 sloot The Savoy tijdelijk de deuren voor een renovatie, die uiteindelijk tot 2010 zou duren en ruim 220 miljoen pond kostte. Het resultaat is groots: het vernieuwde hotel is een prachtige combinatie van oude stijl en moderne voorzieningen. Een speciale vermelding waard is de prachtige nieuwe Thames Foyer, met overdekte wintertuin en veel glas. Je kunt in die foyer genieten van de beroemde afternoon tea, of een heerlijk diner. Gordon Ramsey is chef geworden van de grill en en met de heropening is ook de butler-service weer ingevoerd.

De kamers zijn prachtig ingericht met antieke meubelen, fijne stoffen en stijlvolle kunstwerken. Uiteraard zijn alle standaardvoorzieningen, zoals een HD-tv, minibar, bureautje en Wifi (tegen betaling) aanwezig. Vanuit een deel van de kamers heb je een schitterend uitzicht over de Thames (zie de foto’s). In de klassieke marmeren badkamer vind je een ligbad, douche, toilet verzorgingsproducten en haardroger.

In de bars worden beroemde cocktails uit de jaren ’20 geserveerd en voor nog meer genot en ontspanning ga je naar het welnesscentrum met binnenzwembad, sauna, masseurs, en bubbelbad.

Strand, Westminster, Londen, WC2R 0EU, Verenigd Koninkrijk
Hotel in Londen » 5 sterren » The Savoy