St. Ermin’s Hotel

900+ ReviewsToon prijzen

St. Ermin’s Hotel

Heb je het wel gehad met hotelketens die overal ter wereld hetzelfde zijn? Dan is de Marriott’s Autograph Collection een aanrader. Het gaat hier om de betere hotels die gegarandeerd voldoen aan de hoge eisen van Marriott, maar toch volledig uniek zijn. St. Ermin’s Hotel in Londen is een goed voorbeeld. Dit luxueuze 4-sterrenhotel in een prachtig bakstenen gebouw bestaat al sinds 1899, en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. Tot de beroemde gasten behoort niemand minder dan Winston Churchill, terwijl tijdens de Tweede Wereldoorlog de Britse MI6 hier hun hoofdkwartier hadden.

https://www.youtube.com/watch?v=RNbN128L224

De historische band met de Britse overheid en politici valt deels te verklaren door de gunstige locatie van het St. Ermin’s Hotel. Buckingham Palace en het Palace of Westminster liggen beide op slechts 500 meter afstand. Zelfs vandaag de dag vind je nog wel eens belangrijke ambtenaren of parlementsleden in de Caxton Bar in de oostelijke vleugel van het hotel. Bezoek je Londen als toerist, dan is deze prima locatie natuurlijk ook mooi meegenomen. Toeristische attracties zoals Westminster Abbey, Trafalgar Square en de London Eye liggen bijvoorbeeld eveneens op loopafstand.

Overnacht je in St. Ermin’s Hotel, dan krijg je de beschikking over een ruime en rustgevend ingerichte kamer. De bedden slapen heerlijk en de marmeren badkamer beschikt over talloze toiletartikelen die je zelf dus niet mee hoeft te nemen. Ook vind je er een haardroger en een aangename badjas. De grote ramen geven uitzicht of op de straat, of op de binnenplaats van het hotel.

Natuurlijk biedt een hotel met een historie zo rijk als die van St. Ermin’s Hotel veel meer dan alleen maar een plek om te slapen. Probeer – mits ze op het moment van je verblijf niet afgehuurd zijn – zeker eens de schitterend gedecoreerde Crystal Ballroom of de Tea Lounge te bekijken. Ook de lobby is de moeite van het bewonderen waard. Hier kun je tevens je ontbijt afhalen, terwijl je als je wat meer tijd over hebt op het Caxton Terrace terecht kunt. ’s Avonds in stijl romantisch dineren doe je tenslotte in de Caxton Grill met uitzicht op de binnenplaats.

2 Caxton Street, Westminster, Londen, SW1H 0QW, Verenigd Koninkrijk
Hotel in Londen » 4 sterren » St. Ermin's Hotel