The Zetter Hotel

150+ ReviewsToon prijzen

The Zetter Hotel

In de hippe wijk Clerkenwell (centrum van Londen) ligt The Zetter Hotel, dat in 2004 werd geopend door de restaurateurs Michael Benyan and Mark Sainsbury. Zij wisten het oude Victoriaanse warenhuis met een enorme renovatie om te toveren in het knusse boetiekhotel dat het vandaag is. Alle 59 kamers hebben een unieke, kleurrijke inrichting met een combinatie van vintage en moderne materialen. Waar mogelijk zijn de authentieke details van het pand bewaard gebleven, waardoor The Zetter een unieke, industriële sfeer heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=Upfv1UlhAPY

Uiteraard zijn alle standaardvoorzieningen als een lcd-tv, airco, gratis wifi en een zithoekje aanwezig. De zeven grote studio’s op het dak hebben allemaal een eigen patio en een ligbad. De andere kamertypen beschikken over een badkamer met toilet, wastafel en regendouche.

The Zetter is altijd bezig om het hotel beter en leuker te maken, zowel voor de gasten, als het personeel en het milieu. Zo is er een diepe put onder het hotel geboord die vers, Londens bronwater oppompt om je flesje mee te vullen! De verzorgingsproducten in de badkamer hebben een natuurlabel en zijn dus goed voor je huid. In de bistro die bij het hotel hoort worden de heerlijkste lokale producten geserveerd. Als je daarna na even je energie kwijt moet kun je bij de receptie fietsen huren. Ga je liever met het openbaar vervoer? Voor de deur stopt een bus en metrostation Farringdon is ongeveer vijf minuten lopen.

De wijk Clerkenwell is onderdeel van de Borough of Islington en werd vroeger ook wel ‘little Italy’ genoemd vanwege de vele Italiaanse immigranten die er tot de jaren ‘60 woonden. Eerder in de tijd werden er toneelstukken van Shakespeare opgevoerd en broeide de communistische revolutie er door het verblijf van Lenin en Marx. Tegenwoordig is de wijk vooral populair bij jongeren, die de industriële gebouwen geweldig vinden en genieten van de eetcultuur en pubs. Al kun je er ook nog steeds traditionele horlogemakers vinden, waar de wijk ooit beroemd om was!

86-88 Clerkenwell Road, Islington, Londen, EC1M 5RJ, Verenigd Koninkrijk
Hotel in Londen » 4 sterren » The Zetter Hotel