The Dorchester

The Dorchester is een zeer exclusief Londens vijfsterrenhotel en ligt in de luxueuze wijk Mayfair. Het gebouw werd in 1931 feestelijk geopend en The Dorchester was al snel een begrip in de Britse hoofdstad. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een komen en gaan van ministers en andere officials, zelfs generaal Dwight Eisenhower en president Roosevelt logeerden regelmatig in het hotel. De reden voor al dat hoog bezoek was niet in de eerste plaats de excellente service, maar de onverwoestbaarheid van het massieve gebouw. Na de oorlog werd het hotel een belangrijke ontmoetingsplaats voor acteurs, zangers en kunstenaars, die er regelmatig grote feesten gaven. Op dit moment is het hotel eigendom van een investeringsfonds uit Brunei.

https://www.youtube.com/watch?v=KKsP-8g_5aQ

Er zijn kamers in allerlei verschillende stijlen, maar wat ze gemeen hebben is de klassiek Engelse sfeer, weldadig grote bedden en zachte kleuren. Uiteraard kiezen de beter gefortuneerden niet voor een ‘gewone kamer’, maar voor een suite met zitkamer en eetkamer.. Alle badkamers zijn uitgevoerd in Italiaans marmer en beschikken over een douche, ligbad, toilet, dubbele wastafel en verzorgingsproducten, slippers en badjassen. In de slaapruimte staat een flatscreen-tv met entertainmentsysteem en vind je verder alle standaardvoorzieningen als een minibar, airco en zithoekje. Wifi is uiteraard gratis beschikbaar.

Als je voor zo’n exclusief hotel als The Dorchester kiest hoef je niet van het hotelterrein af om jezelf te vermaken. Er is een luxe spa, fitnesscentrum, kapsalon, beautycentrum en je kunt terecht bij een manicure en pedicure. Na het badderen heb je de keuze uit een wandeling door de prachtige hoteltuin (met theehuis) en de vijf verschillende restaurants die The Dorchester rijk is. Het restaurant van de beroemde chef Alain Ducasse springt eruit met zijn drie Michelin-sterren en verfijnde Franse gerechten. Wil je toch even kort een luchtje scheppen? Wandel dan door Hyde Park naar Harrods, een dik kwartier lopen.

53 Park Lane, Westminster Borough, Londen, W1K 1QA, Verenigd Koninkrijk
Hotel in Londen » 5 sterren » The Dorchester